NAMIRNICE KOJE NE SMIJETE JESTI POSLIJE 19 SATI, AKO ŽELITE DA SMRŠATE: Nutricionisti tvrde – ovo je zabranjena lista

Bezbroj puta smo čuli savet da je dovoljno samo da izbacimo večeru, kako bi kilogrami nestali. Međutim, to je savet koji, kažu stručnjaci, ne bi trebalo da poslušamo jer preskakanje večernjeg obroka nanosi mnogo više štete nego što možete da zamislimo. Važno je da dobro osmislimo jelovnik, i izbacimo određene namirnice koje prave veliku štetu organizmu ako se unose poslije 19 sati.

Uveče ne treba jesti slano, jer višak soli može dovesti do zadržavanja tečnosti i jutarnjeg otoka. Brašno i slatko su kontraindikovani, jer se naš metabolizam usporava noću, a noćne gozbe utiču na figuru. Isto važi i za masnu hranu, koja takođe može izazvati probleme sa spavanjem i varenjem.

Eliminišite kafu i čokoladu, istina je da okrepljuju, ali nećete moći da zaspite dugo. Takođe, ne treba piti alkoholna pića noću – prvo, dosta su kalorična, a drugo, remete dnevne bioritme i izazivaju nesanicu. Ako vam se uveče jede, onda se ne treba da trpite gladni, samo se vodite principom da hrana treba da bude lako svarljiva i da ne ometa san. Evo liste dozvoljenih “noćnih” jela.