Zašto su probiotici važni za zdravlje

Probiotici su žive bakterije koje se nalaze u probavnom traktu. Oni igraju važnu ulogu u održavanju zdrave ravnoteže crijevne mikroflore i podržavaju funkciju probavnog sustava. Postoji veliki broj različitih vrsta probiotika koji se razlikuju po tome koje bakterije sadrže. Međutim, najčešće su to vrste Lactobacillus i Bifidobacterium.

Nedostatak probiotika u prehrani može dovesti do disbioze crijeva, što znači da dolazi do nebalansirane razmjene između dobrih i loših bakterija u crijevima. Ovo može dovesti do raznih zdravstvenih problema, poput probavnih tegoba, alergija, upala i čak i problema sa živčanim sustavom.

Stoga su probiotici važni za zdravlje, jer:

  • Pomažu u održavanju ravnoteže crijevne mikroflore
  • Podržavaju funkciju probavnog sustava
  • Pomažu u sprečavanju raznih zdravstvenih problema poput disbioze crijeva i upala
  • Povećavaju imunološku obranu
  • Mogu pomoći u liječenju dijareje, kolitisa i drugih probavnih tegoba
  • Probiotici se mogu naći u raznim oblicima, uključujući kapsule, tablete, tekuće proizvode i hranu obogaćenu probioticima, kao što su jogurti i kefiri. Važno je provjeriti kvalitetu proizvoda i odabrati one koji sadrže visok broj živih bakterija.

Probiotici su žive bakterije koje se nalaze u probavnom traktu i igraju važnu ulogu u zdravlju crijeva. Oni pomažu u održavanju ravnoteže crijevne mikroflore, što je jedan od ključnih faktora za održavanje zdrave probave i imunološkog sustava. Nedostatak probiotika u našoj prehrani može dovesti do disbioze crijeva, što znači da dolazi do neravnoteže između dobrih i loših bakterija u crijevima. To može dovesti do raznih zdravstvenih problema, uključujući probavne tegobe, alergije, upale i čak i problema sa živčanim sustavom.

Probiotici pomažu u jačanju zdrave crijevne mikroflore, što rezultira jačim imunološkim sustavom. Oni također pomažu u održavanju ravnoteže pH vrijednosti u crijevima i suzbijanju razmnožavanja patogenih bakterija. Osim toga, probiotici se pokazali korisčnima u liječenju raznih probavnih tegoba, poput dijareje i kolitisa, kao i u smanjivanju simptoma kod nekih alergija i autoimunih bolesti. Postoji veliki broj različitih vrsta probiotika, a najčešće su to vrste Lactobacillus i Bifidobacterium. Oni se mogu naći u različitim oblicima, uključujući kapsule, tablete, tekuće proizvode i hranu obogaćenu probioticima, poput jogurta i kefira.

Ukratko, probiotici su važni za zdravlje jer pomažu u održavanju ravnoteže crijevne mikroflore, jačaju imunološki sustav i pomažu u liječenju raznih probavnih tegoba i alergija. Važno je odabrati proizvode s visokim brojem živih bakterija i slijediti upute o dozi kako bi se postigli maksimalni koristi od probiotika.

Kako da ojačate imunitet probioticima

Za kumulaciju dobrih probiotskih grupa koje čine jak imunitet važna je izbalansirana ishrana, u koju su uključeni i fermentirani sirevi, kefir, surutka, kiselo mlijeko, kao i određene vrste jogurta (obavezno prije kupovine pročitajte deklaraciju).

Ali, pošto bez obzira na sve naše pokušaje, u savremenom dobu mali broj nas se može pohvaliti potpuno izbalansiranom ishranom, i unos probiotika u obliku suplemenata može biti izuzetno koristan. Važno je da se pri tome i dobro informišemo o vrsti samog probiotika, kako bismo bili sigurni da je taj koji smo odabrali blagotvoran.

Ako vam treba pomoć za odabir probiotika, evo naše preporuke:

PROBIOTIC KAPSULE

Probiotic kapsule sadrže izbalansiranu kombinaciju 3 soja probiotskih bakterija, stanovnika zdrave crijevne flore. Preporučuju se u situacijama kada je potrebno obnoviti crijevnu floru: kod nepravilne ishrane, povećanog lučenja želučane kiseline, u terapiji antibioticima, kod prehlada i infekcija, kod promjene klimatskih uslova ili mjesta boravka. Preparat je pogodan za djecu i odrasle. Pije se 1 kapsula dnevno, bez obzira na uzimanje obroka.

BULARDI PLUS

Bulardi Plus je prirodni preparat koji se koristi za normalizaciju rada crijeva i zaustavljanje dijareje. Djeluje tako što reguliše kiselost i obnavlja sluzokožu crijeva. Potpuno je bezbjedan za upotrebu i može se upotrebljavati sa svim antibioticima. Idealan je preparat za regulaciju dijareje uzrokovane antibioticima. Pakovanje sadrži 10 kapsula.

Probiotik EnteroBiotik

Probiotik EnteroBiotik su kapsule na bazi 3 probiotske kulture, koje se koriste za uspostavljenje balansa crijevne flore. Aktivni sastojci ovog preparata svoje dejstvo ostvaruju u tankom crijevu, gdje za sebe vezuju patogene mikroorganizme i onemogućavaju njihovu dalju resorpciju. Upotreba ovog preparata preporučuje se kod crijevnih infekcija, promjene klime i uz terapiju antibioticima.

Probiotici su žive bakterije koje pomažu u ravnoteži mikroflore crijeva, jačanju imunološkog sustava i suzbijanju patogenih bakterija. Mogu se naći u obliku kapsula, tableta, tekućih proizvoda, hrane obogaćene probioticima poput jogurta i kefira. Njihova važnost se ogleda u sprečavanju disbioze crijeva, što može dovesti do probavnih tegoba, alergija, upala, a čak i problema sa živčanim sustavom. Probiotici također imaju pozitivan učinak na liječenje dijareje, kolitisa, simptoma alergija i autoimunih bolesti.

Za maksimalnu korist od probiotika važno je birati proizvode sa visokim brojem živih bakterija i slijediti upute o dozi

Ukupno, probiotici su važan dio zdrave prehrane i zdrave probave. Probiotici imaju funkciju jačanja zdrave crijevne mikroflore i sprečavanja disbioze crijeva, što može dovesti do raznih zdravstvenih problema. Oni su poznati po pozitivnom učinku na liječenje probavnih tegoba, alergija i autoimunih bolesti.

Uzimajući u obzir njihovu važnost, važno je birati proizvode s visokim brojem živih bakterija te slijediti upute o dozi. Probiotici se mogu naći u obliku kapsula, tableta, tekućih proizvoda, hrane poput jogurta i kefira.

Ukupno, probiotici su sastavni dio zdrave prehrane i zdrave probave, jačajući imunološki sustav i suzbijajući razmnožavanje patogenih bakterija. Uključivanje probiotika u prehranu može pomoći u održavanju ravnoteže u crijevima i zdravlju u cjelini. Probiotici igraju ključnu ulogu u održavanju zdrave crijevne mikroflore, što pomaže u sprečavanju disbioze i drugih zdravstvenih problema. Oni se nalaze u obliku različitih proizvoda, uključujući kapsule, tablete, tekuće proizvode, a čak i hranu kao što su jogurt i kefir.

Probiotici su poznati po tome što pozitivno utječu na probavne smetnje, alergije, autoimune bolesti i druge zdravstvene probleme. Stoga, kod odabira proizvoda potrebno je obratiti pažnju na broj živih bakterija i slijediti upute o dozi.

Uključivanjem probiotika u prehranu može se povećati imunološka obrana i suzbijati rast patogenih bakterija. Zbog svih tih razloga, probiotici su neophodan dio zdrave prehrane i zdrave probave. Uključivanjem ih u svakodnevnu prehranu, možete pomoći u održavanju zdrave ravnoteže u crijevima i zdravlju u cjelini.

Probiotici su mikroorganizmi koji imaju pozitivan utjecaj na zdravlje, a nalaze se u obliku raznih proizvoda, uključujući kapsule, tablete, tekućine i hranu. Oni jačaju zdravu crijevnu mikrofloru i sprečavaju disbiozu, što može dovesti do zdravstvenih problema.

Probiotici su poznati po svojim blagotvornim učincima na liječenje probavnih tegoba, alergija, autoimunih bolesti i drugih zdravstvenih problema. Kada birate proizvod, potrebno je obratiti pažnju na broj živih bakterija i slijediti upute o dozi.

Uključivanjem probiotika u prehranu može se povećati imunološka obrana, suzbijati rast patogenih bakterija i održavati zdravu ravnotežu u crijevima. Probiotici su dio zdrave prehrane i zdrave probave te su neophodni za održavanje zdravlja u cjelini. Uključivanjem ih u svakodnevnu prehranu, možete pomoći u održavanju zdrave ravnoteže u crijevima i zdravlju općenito.

Izvor: moj-magazin.com