TVRDA VAM JE STOLICA, ŠTA DA RADITE: Samo Popijte OVAJ NAPITAK, Smjesa Koja Će Vas Riješiti MUKE!

Da li ste znali kakve efekte na ljudski organizam ima kombinacija tople vode i meda?

Evo 9 načina da upotrebite mješavinu meda i vode za odlične rezultate koji se tiču zdravlja i izgleda.
1. Pomaže vam da smršate

Šećer koji se nalazi u medu je prirodan i predstavlja zdrav izvor kalorija. Ne samo to, već će ova kombinacija umanjiti povećanu želju za slatkišima, piše”Novi”

2. Poboljšava varenje

Med i voda mogu regulisati rad sistema za varenje. Antiseptična dejstva meda utiču povoljno na varenje, a kombinacija sa vodom omekšava stolicu.

3. Ojačava imunitet

Med ima nevjerovatnu sposobnost neutralisanja bakterija. Naročito se preporučuje organski med koji ima najviše enzima minerala i vitamina koji se bore protiv bakterija. Med je i odličan antioksidant, koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala.

4. Smanjuje alergije

Prirodni med iz vašeg podneblja može pomoći organizmu da se navikne na polen. U ovom slučaju voda nije obavezna, ali dodatna hidratacija nikako ne može da škodi.

5. Podiže energiju

Ne morate da posežete za kafom da biste se razbudili – promiješajte malo meda u toploj vodi. Ova zdrava kombinacija vam takođe može vratiti polet i energiju.

6. Umiruje upalu grla i ublažava kašalj

Sudeći prema preporuci čuvene klinike Mejo, topla voda i med mogu ublažiti iritaciju grla i umiriti kašalj.
7. Detoksikacija

Med i voda će pomoći vašem organizmu da se riješi otrova. Dobra probava, na koju takođe utiče med, je zaslužna za detoksikaciju organizma. Još bolje rezultate ćete dobiti ako medu i vodi dodate i limun. Kiselina u limunu utiče pozitivno na funkcije enzima i stimuliše rad jetre.

8. Umanjuje gasove

Osjećate se naduto i imate gasove? Pomoć potražite u toploj vodi, medu i limunu.

9. Poboljšajte zdravlje

Ne samo da će topla voda i med poboljšati hidrataciju, već će povećati i nivo dobrog holesterola i smanjiti rizik od srčanih oboljenja.