SEMENKE BUNDEVE U MEDU: Poboljšavaju pamćenje, snažne su u borbi protiv crevnih parazita i upale prostate

Danas ćemo vam pisati nešto više o semenkama bundeve, te o njihovoj izvanrednoj kombinaicji sa medom. Mnogi ne znaju u kojoj meri su semenke bundeve bogate proteinima i korisnim mastima.

Semenke bundeve u sebi sadrže oko 50% ulja i 30% kvalitetnih proteina. Zbog toga su veoma korisne za decu, adolescente i starije osobe, dakle svima onima kojima su potrebni visokokvalitetni proteini i energetske supstance.

Važno je znati da su semenke bundeve jedan od najboljih izvora cinka i Omega-6 masnih kiselina, a naravno ne sadrže holesterol.

Cink je mineral koji normalizuje rad mozga, poboljšava pamćenje, smanjuje umor i razdražljivost i normalizuje san. A za to je dovoljna količina od samo 20 oljuštenih semenki dnevno.

Cink je posebno potreban mladima u adolescenciji i starijim osobama.

Kod tinejdžera semenke bundeve sprečavaju pojavu akni i masne peruti u kosi: a kod starijih muškaraca mogu da spreče pojavu raznih bolesti, naročito upalu prostate.

Za ovaj efekat smatra se da je dovoljno pojesti 40 semenki dnevno, 20 ujutru i 20 popodne – pre obroka.

Seme bundeve sadrži ogromnu količinu arginina. Kada ulazi u naše telo, ova aminokiselina se pretvara u azotni oksid, koji utiče za širenje arterija i krvnih sudova, što poboljšava cirkulaciju krvi.

Semenke bundeve su takođe efikasan prirodni lek protiv crevnih parazita, pa je tako nastao i narodni lek koji vam danas spremam.

SEMENKE BUNDEVE U MEDU:

Ako želite da se rešite crevnih parazita potrebno je da sameljete 150 g semenki bundeve i pomešate ih sa 3 kašike meda.

Ovu smesu podelite na tri jednaka dela i tri dana zaredom pojedite po jedan deo, ujutru na prazan stomak.

Treći dan, pola sata nakon što ste ih pojeli, korisno je da popijete i neko bezbedno sredstvo za pražnjenje creva.

Redovna konzumacija semenki bundeve sa medom preporučuje se i starijim muškarcima koji imaju problema sa prostatom.

Potrebno je samo da pomešaju mlevene semenke sa medom, da to izgleda kao gusta kaša, i da svakodnevno uzimaju po jednu ili dve kašike dnevno. Ovo je i prevencija i lek za bolesti prostate.

Semenke bundeve i med takodje pomažu mršavim ljudima da se ugoje, korisne su za suzbijanje suvog kašlja i poboljšavanje cirkulacije u celom telu.

Isprobajte i vi kombinaciju semenki bundeve i meda.