Saznajte šta sve liječi bokvica ili trputac

Bokvica ili trputac su biljke koje su poznate po svojim ljekovitim svojstvima. One su se dugo koristile u tradicionalnoj medicini za liječenje različitih bolesti i poremećaja, a njihove se koristi i danas šire i u modernoj medicini.

Bokvica se može koristiti u obliku čaja, tinkture ili kao dodatak u prehrambenim proizvodima. Njena glavna ljekovita svojstva su diuretička, protuupalna i antibakterijska. Bokvica se može koristiti za liječenje cistitisa, urolitijaze, bubrežnih kamenaca, pijelonefritisa i drugih bolesti bubrega i mokraćnog sustava. Također, bokvica je dobra za liječenje probavnih poremećaja, kao što su gastritis, čira na želucu i dvanaesniku, kao i za jačanje imuniteta.

Trputac se može koristiti u obliku čaja ili kao dodatak u hrani. Njegova glavna ljekovita svojstva su diuretička, protuupalna i tonička. Trputac se može koristiti za liječenje cistitisa, urolitijaze, bubrežnih kamenaca, pijelonefritisa i drugih bolesti bubrega i mokraćnog sustava. Također, trputac je dobar za liječenje poremećaja u radu želuca i crijeva, kao i za jačanje imuniteta.

Osim toga, bokvica i trputac su dobri za liječenje kožnih bolesti, kao što su ekcemi, psorijaza i akne. Oni također pomažu u smanjenju visokog krvnog tlaka i regulaciji razine šećera u krvi.

Bokvica i trputac su sigurne biljke za korištenje, ali se preporučuje da se uz njihovo korištenje posavjetujete sa svojim liječnikom ili ljekarnikom, posebno ako uzimate druge lijekove ili imate neku drugu bolest.

Ukratko, bokvica i trputac su vrlo korisne biljke koje se mogu koristiti za liječenje mnogih bolesti i poremećaja, uključujući bolesti bubrega.
Bokvica je biljka koja se dugo koristi u tradicionalnoj medicini zbog svojih ljekovitih svojstava. Njena glavna ljekovita svojstva su diuretička, protuupalna i antibakterijska. Bokvica se može koristiti u obliku čaja, tinkture ili kao dodatak u prehrambenim proizvodima.

Bokvica se može koristiti za liječenje cistitisa, urolitijaze, bubrežnih kamenaca, pijelonefritisa i drugih bolesti bubrega i mokraćnog sustava. Također, bokvica je dobra za liječenje probavnih poremećaja, kao što su gastritis, čira na želucu i dvanaesniku, te za jačanje imuniteta.

Bokvica je sigurna biljka za korištenje, ali se preporučuje da se uz njeno korištenje posavjetujete sa svojim liječnikom ili ljekarnikom, posebno ako uzimate druge lijekove ili imate neku drugu bolest.

Izvor: moj-magazin.com