Saznajte koliko je srcu dnevno potrebno odmora da bi bilo zdravo

Kako bi organizam radio svojim punim kapacitetom potreban mu je odmor.

Sa godinama se u životu čovjeka uvećavaju obaveze, a broj sati koji se ostavlja za san se smanjuje.

Ipak, neophodno je stvarati na vrijeme zdrave navike, jer se organizam navikava na određeni broj sati koji je potreban i ukoliko niste dovoljno spavali, organizam će vas sam na to podsjetiti

Tinejdžerima je potrebno između 8 i 10 sati.

Tinejdžerkama i učenicama srednje škole u prosjeku potrebno je između osam i 10 sati sna, ali ništa im neće faliti ako odspavaju sat duže ili kraće.

Konstantna upotreba mobilnih telefona i interneta može da smanji sposobnost tijela da utone u kvalitetan i dobar san, zato je važno da sve električne sprave u sobu isključite sat vremena prije spavanja.

U ovom periodu djevojke uče, društveno su aktivne, što utiče na san. Naučno je dokazanao da je mnogo bolje ranije otići na spavanje, nego učiti do kasno u noć, iako je neko noćna ptica.

Osobama između 18 i 25 godina, potrebno je 7 do 9 sati sna.

Istraživanje sprovedeno u Australiji pokazalo je da 70 posto osoba misli da su njihovo raspoloženje i svakodnevne aktivnosti povezana sa nedostatkom sna.

Osobe koje studiraju ili rade, uzrasta od 18 do 25 godina, trebalo bi spavaju sedam do devet sati.

Nije preporučljivo da budete izloženi jakom svetlu i vodite ozbiljan razgovor prije odlaska u krevet. Isto tako trebalo bi da smanjite količinu kofeina poslije ručka, jer kafa satima ostaje u našem organizmu.

Žene između 25 i 50 godina treba da spavaju između 7 i 9 sati.

Žene između 25 i 50 godina trebalo bi da spavaju 7-9 sati dnevno. Eksperti upozoravaju da bez obzira na poslove i obaveze koja nose djeca, mame moraju da pronađu način da kvalitetno odspavaju.

U suprutnom, mogu da naškode svom zdravlju, dobiju na kilaži, kardiovaskularne probleme i česte prehlade.

Nakon menopauze minimum 7 sati.

Žene starije od 50 godina mogu da ostanu zdrave i odmorne sa sedam ili osam sati sna.

Manjak sna može izazvati brojne probleme.

Istraživanja su pokazala da je hronična neispavanost usko povezana sa depresijom, promjenama na koži ili bilo kojim kožnim problemom jer koža se regeneriše upravo tokom sna.

Redovan i kvalitetan san može obezbjediti produktivnost, više energije i uopšte doprinijeti zdravlju organizma i srca kao organa koji pokreće ovaj mehanizam, prenosi “Aura“.