Prirodni recept koji čisti oči

Ukoliko ste ikada imali problema s iritiranim, suhim ili umoranim očima, vjerojatno ste tražili rješenje koje će vam pomoći da se riješite tih neugodnih simptoma. Ako se slažete, vjerojatno će vas obradovati saznanje da postoji prirodni recept koji može pomoći u čišćenju vaših očiju.

Ovaj recept je vrlo jednostavan i sastoji se od tri jednostavna sastojka koji se većinom nalaze u vašoj kuhinji. Potrebni su vam med, limun i voda.

Prvo, u šalicu tople vode dodajte žličicu meda i sok od jednog limuna. Dobro promiješajte i uzmite toplu mješavinu u obliku kapi. Kapi trebate kapati u oči i držati ih nekoliko minuta. Ovaj postupak možete ponoviti nekoliko puta dnevno, ovisno o vašim potrebama.

Zašto ova mješavina djeluje? Med ima blagotvoran učinak na kožu te se često koristi za liječenje različitih kožnih iritacija. Osim toga, med sadrži prirodne antibakterijske sastojke koji mogu pomoći u uklanjanju bakterija i drugih mikroorganizama koji mogu uzrokovati iritacije očiju.

Limun je bogat izvor vitamina C i drugih hranjivih sastojaka koji pomažu u jačanju imunološkog sustava i uklanjanju različitih toksina iz tijela. Osim toga, limun također pomaže u ublažavanju simptoma suhih očiju i iritacija.

Kada se ovi sastojci kombiniraju s toplom vodom, stvaraju se kapi koje mogu pomoći u ublažavanju simptoma iritiranih očiju te pomoći u njihovom čišćenju.

Ukoliko redovito primjenjujete ovaj prirodni recept, vjerojatno ćete primijetiti poboljšanje vašeg vida i smanjenje simptoma iritiranih očiju. Međutim, treba imati na umu da ovaj recept nije zamjena za liječenje od strane stručnjaka te se uvijek preporučuje savjetovanje s doktorom.
Najbolja zaštita za oči je svakako nošenje kvalitetnih sunčanih naočala koje blokiraju štetne UVA i UVB zrake. Sunčane naočale treba nositi tijekom cijele godine, a posebno je važno to činiti tijekom ljeta i u vrijeme kada je sunce najjače. Osim toga, treba izbjegavati dugotrajno izlaganje suncu bez zaštite, posebno u razdoblju od 10 do 16 sati kada je sunce najjače.

Kako biste dodatno zaštitili svoje oči, preporučuje se nošenje šešira s širokim obodom koji će zaštiti lice i oči od sunčevih zraka. Također, treba izbjegavati izlaganje očiju prašini, dimu i drugim štetnim čimbenicima te se redovito prati ruke kako bi se spriječilo ulazak bakterija u oči.

Ukoliko radite u okruženju u kojem se koriste kemikalije ili radite s računalom dugotrajno, preporučuje se nošenje zaštitnih naočala ili zaštitnih leća za oči. Osim toga, treba redovito provoditi očne preglede kako bi se otkrile eventualne bolesti ili promjene u vidu na vrijeme.

Ukratko, najbolja zaštita za oči je nošenje kvalitetnih sunčanih naočala, izbjegavanje dugotrajnog izlaganja sunčevim zrakama, nošenje šešira s širokim obodom i izbjegavanje štetnih čimbenika poput prašine i dima. Redoviti očni pregledi također su važni za održavanje zdravlja očiju.

Izvor: moj-magazin.com