Pomiješali su banane i vodu i zauvijek se riješili OVE UŽASNE MUKE (RECEPT)

Banana pripremljena na ovaj način TOPI SALO NA TRBUHU

Pored toga što su veoma ukusne, banane su i ljekovite. Napravite ovu čudesnu smjesu, koju djeca obožavaju, za samo pet minuta

Ljekoviti krem od banane je odlično prirodno sredstvo protiv kašlja, čija je djelotvornost provjerena i u liječenju upornog kašlja i bronhitisa. Posebno je djelotvoran kod djece, ali i kod odraslih. Ukusan je, zdrav i veoma hranljiv. Blagotvorno djeluje i na želudac.

Ako vaše dijete muči grlo i kašalj obavezno probajte da napravite ovu čudesnu smjesu! Priprema se vrlo jednostavno, a djeca je prosto obožavaju.

Sastojci:

2 srednje zrele banane (najbolje su one sa braon flekicama)
2 kašike šećera ili meda (ako koristite med, treba ga dodavati kad se smješa malo ohladi jer med gubi svoja svojstva na visokim temperaturama)
400 ml ključale vode
Priprema:

Oljuštite banane. Dobro ih izgnječite viljuškom. Dodajte šećer i dobro promješajte. Prelijte ključalom vodom, poklopite i ostavite da odstoji 30 minuta. Ako koristite med, njega dodajte na kraju, kad se ova smjesa ohladi. Smjesu procijedite kroz plastičnu cediljku (ne morate ako ne želite).

Primjena:

Količina krema je za jednu porciju, a može i da se jede malo po malo tokom dana. Ubrzo bi trebalo da osetite znatno smanjenje kašlja.

Izvor: nezavisne