Ovo su namjernice koje će vam pomoći u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti

Kardiovaskularne bolesti su jedan od glavnih uzroka smrti u svijetu, ali postoji mnogo stvari koje možete učiniti da smanjite rizik od razvoja ovih bolesti. Ovo su neke namjernice koje bi vam mogle pomoći u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti:

Vježbajte redovito: Redovita tjelovježba pomaže u održavanju zdravog srca i krvnih žila. Proučavanja su pokazala da osobe koje vježbaju barem 30 minuta dnevno imaju manji rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.

Jedite zdravu hranu: Zdrava prehrana, bogata voćem, povrćem, cjelovitim žitaricama i zdravim mastima, može pomoći u smanjenju rizika od razvoja kardiovaskularnih bolesti. Izbjegavajte prejedanje i unosite dovoljno proteina i vlakana.

Kontrolirajte težinu: Prekomjerna tjelesna težina je jedan od faktora rizika za razvoj kardiovaskularnih bolesti. Redovito vježbanje i zdrava prehrana mogu vam pomoći da održavate zdravu tjelesnu težinu.

Kontrolirajte krvni tlak: Visoki krvni tlak je jedan od glavnih faktora rizika za razvoj kardiovaskularnih bolesti. Redovito mjerenje krvnog tlaka i liječenje visokog krvnog tlaka mogu smanjiti rizik od razvoja ovih bolesti.

Smanjite unos soli: Prekomjerni unos soli može povećati rizik od visokog krvnog tlaka i kardiovaskularnih bolesti. Smanjite unos soli u svojoj prehrani i izbjegavajte hranu koja je bogata solju.

Kontrolirajte razinu šećera u krvi: Visoke razine šećera u krvi mogu povećati rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti. Redovito mjerenje razine šećera u krvi i liječenje visokih razina šećera mogu smanjiti rizik od ovih bolesti.

Izvor: moj-magazin.com