NIKAD, ALI NIKAD NE TREBA DA LEGNETE MOKRE KOSE U KREVET: Ujutro će vam se desiti ove 2 stvari

Odrasli smo ljudi i znamo da nije uopšte pametno da izađemo mokre kose iz kuće. Upale, glavobolja i prehlada su samo neki od problema koji mogu da nas snađu.Sljedeće pitanje je – da li je dobro spavati sa mokrom kosom? Apsolutno, ne.Postoji više razloga zašto nije dobro da odete na spavanje sa mokrom kosom.

Perut

Jedan od glavnih uzročnika pojave peruti su gljivice. Spavanje sa mokrom kosom dodatno pogoršava problem sa peruti. Topla jastučnica u kontaktu sa mokrom kosom ne daje dobre rezultate. Naime, gljivicama odgovara vlažna i topla sredina. Ukoliko planirate da se otarasite peruti koristite adekvatne preparate i obavezno osušite kosu fenom.U toku noći temperatura tijela raste, a mokra glava neće doneti ništa dobro kad jutro osvane osim potencijalno jake glavobolje.

Lomljenje kose i gubitak sjaja

Mokra kosa u kombinaciji sa mokrom jastičnicom dovodi do lomljenja i gubitka sjaja dlake. Ukoliko nije dobro ispran regenerator situacija se dodatno pogoršava.Najbolje rješenje je čista jastičnica i osušena kosa – bez ikakve dileme.