NAPITAK KOJI TOPI KILOGRAME I ČISTI TIJELO: Pravi se od svega 2 sastojka koja su odlična za organizam!

Napitak koji će očistiti organizam od toksina i uništiti nagomilano salo na stomaku.

Ljeto je idealna motivacija da naš organizam dovedemo u balans i da skinemo nepotrebno salo oko stomaka. Ovaj napitak je odličan za čišćenje toksina iz organizma i za topljenje masnih naslaga. Sve što vam je potrebno za pripremu ovog napitka jesu tri vrlo dobro poznate namirnice: jabuke, limun i voda.

Zbog čega baš jabuka i limun?

Jabuka i limun imaju brojne benefite koji utiču na naše zdravlje, kao i na sam proces mršavljenja.

Jabuke u sebi sadrže veliki broj vlakana. Vlakna usporavaju varenje i daju osećaj sitosti. Takođe, jabuka ima nizak glikemijski indeks, što znači da vam neće povisiti šećer u krvi. Poznate su i kao prirodni izvor pektina, rastvorljivih vlakana koja pokreću hranu kroz vaš probavni sistem.

Limun je odličan za detoksikaciju organizma, pomaže pri izlučivanju tečnosti kao i uklanjanje celulita. Poznat je i kao niskokalorična namirnica koja će usporiti apsorpciju masnoća u vaš organizam. Ima visok sadržaj vitamina C koji će ojačati vaš imuni sistem.Ovaj napitak odličan je izbor ukoliko ne volite da pijete samo običnu vodu. Začinite vodu ovim moćnim namirnicama i ostanite zdravi i hidrirani.

Sastojci:

3 limuna

4 jabuke

1,5-2 litre vode

Priprema

U šerpu sa vodom staviti 2 limuna i 3 jabuke, isjeckane na kolutove. Ostaviti da sve zajedno proključa. Za to vrijeme, na dno bokala staviti 1 limun i 1 jabuku isjeckane na kolutove. Kada je smjesa u šerpi proključala, voće izvaditi na tanjir, a vodu sipati u bokal. Ostaviti da se ohladi, a zatim konzumirati.