Najbolji prirodni lijekovi za upalu sinusa

Upala sinusa je bolest koja se odlikuje prisutnošću upaljenog sluznice u sinusima, što može dovesti do bolova u glavi, natečenosti lica i gubitka mirisa. Ako patite od upale sinusa, postoji nekoliko prirodnih lijekova koje možete isprobati kako biste ublažili simptome i ubrzali oporavak.

Kurkuma je biljka koja se koristi u tradicionalnoj indijskoj medicini za liječenje mnogih bolesti, uključujući i upalu sinusa. Kurkuma sadrži antioksidativno svojstvo kurkumin, koje pomaže u smanjenju upale i bolova. Možete koristiti prah od kurkume u obliku čaja ili dodati ga u hranu kao začin.

Limun je bogat izvor vitamina C, što mu daje protuupalno svojstvo. Limun također sadrži organske kiseline koje pomažu u razrjeđivanju sluzi u sinusima, što olakšava njihovo iskašljavanje. Možete piti čaj od limuna ili iscijediti limunov sok u toplu vodu i piti ga toplo kako biste ublažili simptome upale sinusa. Eukaliptus je biljka koja se koristi za liječenje upale sinusa zbog svojih protuupalnih i antiseptičkih svojstava. Možete koristiti eukaliptusovo ulje u obliku inhalacije ili dodati nekoliko kapi u toplu vodu i disati paru.

Med je prirodni lijek koji se dugo koristi za liječenje upale sinusa zbog svojih protuupalnih i antimikrobnih svojstava. Možete piti čaj od meda ili dodati malo meda u toplu vodu i piti ga toplo kako biste ublažili simptome upale sinusa. Hrana bogata vitaminom A, poput mrkve i bundeve, također može pomoći u liječenju upale sinusa. Vitamin A ima protuupalna svojstva koja pomažu u smanjenju upale u sinusima.

Izvor: moj-magazin.com