MUČE VAS ČESTE URINARNE INFEKCIJE? Ove namirnice HITNO izbacite iz ishrane – one POGORŠAVAJU stanje!

Dokazano je da određena grupa namirnica pogoduje razvoju infekcija u urinarnom traktu.

Urinarne infekcije znaju da budu uporne i da se vraćaju s vremena na vrijeme. Ukoliko se ne liječe na pravi način, postoji veliki rizik od oboljenja bubrega i mnogih drugih komplikacija.

Regulisanjem ishrane moguće je trajno se riješiti ovog problema.

Dokazano je da određena grupa namirnica pogoduje razvoju infekcija u urinarnom traktu, pa ih zato treba izbjegavati i svesti upotrebu na minimum, naročito ukoliko ste se već borili sa ovom vrstom infencija.

Najčešća bakterija koja je kriva za infekciju bešike je Ešerihija koli. Ove bakterije se nalaze u crijevima, a vrlo lako mogu da pređu u bešiku, a nakon pražnjenja crijeva, i izazovu ovi neprijatno stanje.

Zašto je šećer toliko opasan?

Kao i svakom drugom živom organizmu, Ešerihiji koli trebaju hranljive materije, a šećer je nešto što ove bakterije vole. Unošenjem šećera u tijelo, nivo kiseline u urinu postaje pogodniji za Ešerihiju omogućavajući brže napredovanje infekcije.

Koji su načini liječenja?

Pored smanjenog unosa šećera, pomoćiće i određeni napici, kao što je sok od brusnice. Brusnice sadrže jedinjenje nazvano D-manoza za koje su naučnici dokazali da može sprečiti lepljenje Ešerihije na zidove bešike. Ovaj sok mora biti porpuno prirodan i bez dodataka šećera.

Pored brusnice, pomoćiće i unos vode i uvinog čaja u velikim količinama, kao i izbjegavanje gaziranih pića. Nezaslađeni jogurt, crni čaj i tamna čokolada će pomoći, takođe. prenosi “Novi“.