MOJ MUŽ CIJELI ŽIVOT PIJE CIJEĐENI SOK, A JA VINO: Kad smo otišli na sistematiski pregled, DOŽIVJELI SMO ŠOK, evo šta se desilo

Moj suprug je živio najzdravije na svijetu, a ja nikad nisam vodila računa o ishrani. Kada smo uradili sistematski pregled, doživjeli smo šok!

Priča žene po imenu Norma Vilijams zaokupila je pažnju ljudi na Redditu. Kako kaže, njen suprug je cijeli život strogo poštovao pravila zdravog života, dok je ona cijelog života pila i jela šta želi, uz velike količine al**hola. Razlike među njima su velike i fizički i zdravstveno, ali iznenadićete se u čiju korist!

– Moj suprug je fit i zdrav čovjek u svojim osamdesetim godinama. Ne pije lijekove. Nikad nije pio al*ohol niti pušio. Izuzetno je pazio kako se hrani i jeo mnogo raznog voća, naročito pomorandži. Umjesto šećera, koristio je med u svakoj prilici.

Dok sam ja sretno ispijala svoje vino (jedan litar dnevno), on bi ponosno sipao sebi čašu cijeđenog soka od pomorandže. Uz to, pojeo bi još najmanje tri cijele pomorandže. I dok ja praktično lopatom sipam sebi šećer u čaj i kafu, on se ograničavao na kašičicu meda u piće.

Nije išao kod ljekara punih 28 godina. Nije imao nikakve tegobe i živio je po svim pravilima. Međutim, zbog osiguranja smo morali oboje na pregled. Moji testovi pokazao je da ja sa 70 godina imam savršeno zdravlje, čak i jetru.

Rezultati mog supruga pokazali su par problema uključujući i dijabetes tipa dva. Detaljna analiza pokazala je da mu je organizam poprilično zdrav osim pankreasa koji je oštećen zbog previše pomorandži i meda. Ljekari su mu zabranili pomorandže, med, banane – do kraja života. Dozvoljeno mu je da povremeno pojede bobičasto voće, kivi i grejprfurt. Takođe, moraće i da vježba.

Danas, šest mjeseci kasnije, nakon što se pridržavao svih preporuka, uspio je da malo obori šećer. I dalje je dijabetičar i moraće da pazi na unos ugljenih hidrata do kraja života, i to sve zbog pomorandži i meda.

Zaista je smiješno kad bolje razmislite – on je zaista radio sve što treba, dok sam se ja uništavala u vinu i meni nije ništa a njemu jeste. Vjerujem da je dobar dio razloga i to što ja vježbam i što sam oduvijek vježbala – poručila je Norma Vilijams na Redditu.

Svojim poređenjima izazvala je mnogo čuđenja, jer ni slučajno ne izgleda kao da ima 70 godina i mnogi primijećuju da izgleda par decenija mlađe od svog supruga, uprkos njenom neurednom načinu života, dok je on sve radio po pravilima i ipak dobio dijabetes i uz to nije sačuvao mladolikost.

Izvor: zena