Kesten i njegove dobre osobine

“Kesten” je naziv za vrstu voća koje se naziva također “trešnja”. Kesten je popularan u mnogim delovima sveta i cenjen je zbog svojih dobrih nutritivnih svojstava.

Jedna od najvećih dobrih osobina kestena je njegov visok sadržaj antioksidanata. Antioksidansi su supstance koje pomažu u borbi protiv slobodnih radikala u telu, što može da smanji rizik od nekih oboljenja, uključujući i rak. Kesten takođe sadrži visok nivo vitamina C, što je koristan za jačanje imunog sistema i pomaže u sprečavanju prehlade i drugih infekcija.

Kesten takođe sadrži visok nivo šećera, što ga čini odličnim izvorom energije. To ga čini popularnim kod sportista i osoba koje se bave fizičkim aktivnostima. Kesten takođe sadrži i druge hranljive materije, kao što su vlakna, proteini i neki minerali, što ga čini odličnim izborom za zdravu i uravnoteženu ishranu.

Kesten takođe ima i neke anti-inflamatorno svojstvo, što ga čini korisnim u smanjenju simptoma nekih oboljenja, kao što su astma ili artritis. Kesten takođe može da pomogne u smanjenju nivoa šećera u krvi, što ga čini odličnim izborom za osobe sa dijabetesom.

Ukratko, kesten je voće koje sadrži mnoge dobre nutritivne svojstva i može da bude korisno za zdravlje u mnogim oblastima. Pažljivo uključivanje kestena u vašu ishranu može da pomogne u održavanju zdravlja i dobrobiti.

Izvor: moj-magazin.com