Kako stati na kraj urinarnim infekcijama

Postoje neki znakovi i simptomi koji ukazuju na to da ste možda oboljeli od urinarne infekcije.

Oni uključuju:

Često mokrenje: Osjećate potrebu da idete češće na WC, a količina mokraće koju izlučujete je manja nego inače. Bol prilikom mokrenja: Možete osjećati bol ili peckanje prilikom mokrenja. Mokraća koja miriše loše: Mokraća može imati neugodan miris ili neobičan miris. Bol u trbuhu ili leđima: Možete osjećati bol u trbuhu ili leđima, osobito u području bubrega. Krv u mokraći: Može se pojaviti krv u mokraći, što se može vidjeti kao crvenkasta boja mokraće. Opća slabost ili groznica: Možete osjećati opću slabost ili imati povišenu tjelesnu temperaturu (groznicu).

Ako imate neke od ovih simptoma, trebate se posavjetovati s liječnikom kako biste saznali je li uzrok infekcija mokraćnog sustava i dobili odgovarajuće liječenje.

Urinarne infekcije su vrlo česte i učestale, a mogu biti vrlo neugodne i bolne. To su infekcije mokraćnog sustava koje se mogu pojaviti u mokraćnom mjehuru, mokraćnim putovima ili bubrezima. One se najčešće javljaju kod žena, ali muškarci također mogu oboljeti od njih.

Postoji nekoliko načina na koje možete stati na kraj urinarnim infekcijama:

  • Pijte dovoljno vode: Pijenje dovoljno vode pomaže u održavanju dobre hidratacije tijela i u održavanju mokraćnog sustava u dobrom stanju. To će također pomoći u smanjenju šanse da se infekcija pojavi.
  • Koristite toaletni papir koji je neagresivan prema koži: Neke vrste toaletnog papira mogu iritirati kožu i pogoršati infekciju. Odaberite toaletni papir koji je mekan i neagresivan prema koži.
  • Često mijenjajte donje rublje: To je posebno važno ako ste u periodu menstruacije ili imate dijareju. Mijenjajte donje rublje češće kako biste spriječili infekciju.
  • Osigurajte da se dobro oprati prije i nakon seksualnog odnosa: Seksualni odnosi mogu povećati rizik od infekcije mokraćnog sustava, pa je važno da se dobro oprati prije i nakon odnosa kako bi se smanjio taj rizik.
  • Koristite urinarni antiseptik: Postoje neki urinarni antiseptici koji se mogu koristiti za sprječavanje infekcija mokraćnog sustava. Oni djeluju tako što ubijaju bakterije u mokraćnom sustavu.

Pokušajte izbjegavati upotrebu dezodoransa ili parfema u blizini vagine: Ove proizvode možete koristiti na drugim dijelovima tijela, ali ih izbjegavajte koristiti u blizini vagine jer mogu iritirati kožu i pogoršati infekciju.

Izvor: moj-magazin.com