Kako biti na dijeti, a da ne osjetite glad: Nekoliko dobrih savjeta.

Draga čitateljice, dragi čitatelju: 

Svi mi ponekad želimo da izgubimo nekoliko kilograma, ali mnogi se plaše da će biti gladni i nezadovoljni tijekom dijete. Međutim, postoje načini da budete na dijeti, a da se ne osjećate gladno. Evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći:

  • Jedite dovoljno proteina. Proteini su važni za održavanje mišićne mase, a također mogu pomoći u smanjenju osjećaja gladi. Dobre izvore proteina su meso, riba, jaja, tofu, orašasti plodovi i mliječni proizvodi.
  • Unesite dovoljno ugljikohidrata. Ugljikohidrati su važni izvor energije i pomažu u održavanju razine šećera u krvi. Izaberite zdrave izvore ugljikohidrata poput cjelovitih žitarica, povrća i voća.
  • Jedite dovoljno povrća. Povrće je bogato vlaknima, što vam može pomoći da se osjećate sitijima. Povrće također sadrži mnoge hranjive tvari, a u pravilu je niskokalorično. Stoga ga dodajte u većinu obroka i užina.

Ne preskačite obroke. Ako preskačete obroke, vjerojatno ćete osjetiti veliku glad i vjerojatno ćete se prejedati tijekom sljedećeg obroka. Stoga je važno da redovito jedete i da se držite rasporeda obroka. Pijte dovoljno vode. Voda može pomoći u smanjenju osjećaja gladi i pomaže u održavanju hidratacije. Pijte barem 8 čaša vode dnevno. Pazite što jedete između obroka. Umjesto da jedete nezdrave grickalice, odaberite zdrave i hranjive užine poput oraha, voća ili sira. Ne pokušavajte biti savršeni. Dijeta ne mora biti savršena svaki dan. Ako se s vremena na vrijeme prejedete, to nije kraj svijeta. Važno je da se u cjelini držite zdrave prehrane.

Izvor: moj-magazin.com