Evo par navika kojim uništavate vašu kožu

Da bi vaša koža bila zdrava i sjajna, morate se pridržavati nekih osnovnih pravila njege. Ipak, neke navike mogu da unište vašu kožu, stoga je važno da ih se oslobodite. Evo nekoliko navika kojima možete da uništite svoju kožu:

  • Prečesto pranje lica: Prečesto pranje lica može da isuši kožu i uzrokuje pojavu crvenila i osipa. Dovoljno je da vaše lice perite jednom ili dva puta dnevno, a ako imate masnu kožu, možete to učiniti i češće.
  • Neodgovarajuća nega kože: Koristeći neodgovarajuće proizvode za negu kože ili ne prilagođavajući svoju negu tipu kože, možete da oštetite vašu kožu. Korišćenje proizvoda sa silikonima, alkoholom ili drugim agresivnim sastojcima može da izazove sušenje, iritaciju i pojavu bora.
  • Prečesto tretiranje kože: Neke osobe su sklone čestom tretiranju kože, poput pilinga, korišćenja maska i drugih proizvoda za negu kože. Međutim, to može da uzrokuje prekomerno ljuštenje kože i njeno sušenje. Preporučuje se da se tretiranje kože obavlja najviše jednom nedeljno.
  • Nedovoljno hidratacije: Koža treba da bude dovoljno hidratizovana kako bi bila zdrava i sjajna. Ako koža nije dovoljno hidratizovana, može da se pojavi suva, gruba i ispucala. Pijenje dovoljno vode i korišćenje hidratantnih proizvoda može da pomogne da se održi nivo hidratacije kože.

Par savjeta da bi vasa koža izgledala bolje:

  • Da bi vaša koža izgledala bolje, potrebno je da se pridržavate određenih pravila njege. Evo nekoliko koraka koji će vam pomoći da postignete zdravu i sjajnu kožu:
  • Očistite kožu: Važno je da kožu očistite od nečistoća, prekomernog sebuma i ostataka šminke. Koristite blagi, pH neutralan proizvod za čišćenje lica koji neće isušiti kožu.
  • Tonirajte: Nakon što očistite lice, preporučuje se da ga tonirate. Tonik će ukloniti ostatke čistača i pomoći da se koža vrati u ravnotežu.
  • Hidratizujte: Korišćenje hidratantne kreme ili seruma će pomoći da se koža hidratizuje i spreči pojavu suvoće i grubosti.

Koristite zaštitu od sunca: Izlaganje kože dugotrajnom izlaganju suncu može da dovede do pojave bora i povećanja rizika od raka kože. Zato je važno da se koža zaštiti od sunca tako što ćete koristiti zaštitni faktor odgovarajuće snage.

Pijte dovoljno vode: Koža treba da bude hidratizovana i da ima dovoljno vlage da bi izgledala zdravo i sjajno. Pijenje dovoljno vode i unošenje hranljivih sastojaka putem hrane pomoći će da se koža hidratizuje i da izgleda bolje.

Izvor: moj-magazin.com