Evo na kojoj biste strani trebali spavati za bolje zdravlje

Svaka osoba treba spavati na strani koja je najudobnija za nju i koja joj omogućava da se opusti i odmori tokom noći. Međutim, postoje neke strane na kojima se ljudi mogu osećati bolje i imati više koristi za svoje zdravlje. Jedna od najboljih strana na kojoj se treba spavati je lijeva strana. To se preporučuje jer pomaže u smanjenju pritiska na srce i poboljšava protok krvi u tijelu. Spavanje na lijevoj strani takođe može pomoći u smanjenju simptoma refluksa kiseline, a takođe se smatra da pomaže u smanjenju simptoma astme.

Spavanje na desnoj strani takođe može biti korisno za neke ljude, posebno za one koji imaju problema sa zatvorom. To se dešava jer spavanje na desnoj strani pomaže u poboljšanju probave i omogućava da se creva bolje isprazne. Ipak, treba imati na umu da neke osobe mogu imati bolje rezultate spavajući na trbuhu ili leđima. Ako se osoba dobro oseća spavajući na ovim stranama, onda je to najbolja opcija za nju.

Ukratko, najbolja strana na kojoj treba spavati je ona na kojoj se osoba najbolje oseća i koja joj omogućava da se opusti i odmori tokom noći. Ako se osoba ne oseća dobro spavajući na nekoj od navedenih strana, onda je najbolje da proba neku drugu stranu i vidi koja joj najviše odgovara.

Izvor: moj-magazin.com