DOKTORKA OTKRILA KOJI VITAMIN POMAŽE KOD ALERGIJA: Sto posto učinkovit, ali na 1 stvar morate PAZITI…

Uveliko je u toku sezona alergija, a doktorka Ivana Stefanović iz Gradskog zavoda za hitnu pomoć rekla je u Jutarnjem programu koje drveće izaziva najviše problema. Ona je otkrila i koji vitamin bi trebalo da uzimaju svi koji su alergični, i iznijela i jedno upozorenje.

“Već je počelo da cveta visoko drveće, i sada imaju najviše problema oni koji su alergični na brezu i njen polen. Možete sebi da pomognete uzimanjem vitamina C u većoj dozi nego inače, jer on i do 50 odsto smanjuje neke od simptoma alergija i stabilizuje mastocite i histamin, koji nam pravi sve probleme kada smo alergični”, rekla je doktorka.

“Ali vitamin C uzimajte samo u konsultaciji sa svojim izabranim ljekarom, jer je moguće da vam je potrebno da vam da vitamin venski u Domu zdravlja. Najbolje je konsultovati se prije uzimanja jer vitamin C može da napravi problem ako pijete neke druge lijekove. On sam po sebi nije toksičan, ali da ne biste rizikovali, posavjetujte se sa ljekarom”, rekla je doktorka. Ona je posavjetovala i da se u ishranu uvedu voće i povrće bogati ovom dragocjenom supstancom, prenosi Mondo.

novi.ba