Bijelo brašno, kvasac i margarin imaju loše osobine

Bijelo brašno, kvasac i margarin su tri proizvoda koji se često koriste u kuhinji, ali koji također imaju loše osobine za zdravlje.

Bijelo brašno je proizvod koji se dobiva iz bijelog pšeničnog brašna. Međutim, tijekom procesa proizvodnje, sva korisna vlakna, proteini i hranjive tvari se uklanjaju, ostavljajući samo škrob. To znači da bijelo brašno nema nikakve hranjive vrijednosti i može povećati rizik od dijabetesa i pretilosti.

Kvasac je gljivica koja se koristi za proizvodnju kruha i drugih pekarskih proizvoda. Međutim, kvasac također može izazvati probleme s probavom i alergijske reakcije kod nekih ljudi.

Margarin je proizvod koji se proizvodi od biljnih ulja, a često se koristi kao zamjena za maslac. Međutim, margarin sadrži transmasne kiseline koje su povezane s povećanim rizikom od srčanih bolesti.

Za zdravije alternative, preporučuje se korištenje cjelovitog brašna, suhog kvasca i biljnih ulja za kuhanje. Također, potrudite se koristiti prirodne i organske proizvode, koji su bogatiji hranjivim tvarima i manje procesuirani.

Ukratko, bijelo brašno, kvasac i margarin su proizvodi koji se često koriste u kuhinji, ali koji imaju loše osobine za zdravlje. Bolje je koristiti zdravije alternative kao što su cjelovito brašno, suhi kvasac i biljna ulja. Potrudite se koristiti prirodne i organske proizvode, koji su bogatiji hranjivim tvarima i manje procesuirani.

Bijelo brašno, kvasac i margarin su tri proizvoda koja se često koriste u kuhinji, ali koji također imaju negativne utjecaje na zdravlje.

Bijelo brašno je proizvod koji se dobiva od bijelog pšeničnog brašna. Međutim, tijekom procesa proizvodnje, sva korisna vlakna, proteini i hranjive tvari se uklanjaju, ostavljajući samo škrob. To znači da bijelo brašno nema nikakve hranjive vrijednosti i može povećati rizik od dijabetesa i pretilosti.

Kvasac je gljivica koja se koristi za proizvodnju kruha i drugih pekarskih proizvoda. Međutim, kvasac također može izazvati probleme s probavom kod nekih ljudi, kao što su nadutost i grčevi u trbuhu. Kvasac također može izazvati alergijske reakcije kod nekih ljudi.

Bijelo pšenično brašno (tip 400 i tip 550) dobiva se u tehnološkom procesu mljevenja pšenice iz središnjih dijelova pšeničnog zrna (endosperma), kojeg čine najvećim dijelom škrob i proteini. Stoga sadrži relativno male količine vitamina, minerala i dijetnih vlakana koja se nalaze u vanjskom dijelu zrna. Iako je s nutritivnog stajališta siromašnije u odnosu na tamna brašna, bijelo brašno je izvrsnih pecilnih osobina.

Prema krupnoći čestica bijelo pšenično brašno na tržištu se nalazi kao glatko brašno i oštro brašno. Glatko pšenično brašno koristi se za pripremu raznih vrsta kruha i peciva, kolača od dizanog tijesta, savijača od vučenog tijesta… Oštro pšenično brašno koristi se za pripremu prhkih kolača, domaćih biskvita, palačinki, žličnjaka, za uguščivanje raznih variva i umaka…

Polubijelo pšenično brašno (tip 700 i tip 850) je tipično krušno brašno, upotrebljava se uglavnom za izradu kruha i peciva. Nešto je boljih nutritivnih karakteristika od bijelog brašna zbog većeg sadržaja sastojaka koji potječu iz vanjskog dijela zrna.

Crno pšenično brašno (tip 1100 i tip 1600) po svojim je nutritivnim karakteristikama visokokvalitetno brašno zbog visokog sadržaja vitamina, minerala, a osobito dijetalnih vlakana. Upotrebljava se u domaćinstvu prvenstveno za pripremu proizvoda od dizanog tijesta (kruh, peciva…). Kruh izrađen od crnog brašna je vlažnije sredine, punog okusa i bolje zadržava svježinu od bijelog kruha.

Margarin je proizvod koji se proizvodi od biljnih ulja i često se koristi kao zamjena za maslac. Međutim, margarin sadrži transmasne kiseline koje su povezane s povećanim rizikom od srčanih bolesti. Transmasne kiseline su proizvodi koji nastaju kada se biljna ulja stabiliziraju i poboljšaju okus, što ih čini manje zdravim od prirodnih biljnih ulja.

Za zdravije alternative, preporučuje se korištenje cjelovitog brašna, suhog kvasca i biljnih ulja za kuhanje. Također, potrudite se koristiti prirodne i organske proizvode, koji su bogatiji hranjivim tvarima i manje procesuirani.

Cjelovito brašno je izvor vlakana, proteina i hranjivih tvari, što ga čini zdravijom alternativom od bijelog brašna. Suhi kvasac je prirodni proizvod koji se koristi za proizvodnju kruha, a biljna ulja su izvor zdravih masnih kiselina i vitamina.

Ukratko, bijelo brašno, kvasac i margarin su proizvodi koji se često koriste u kuhinji, ali koji imaju negativne utjecaje na zdravlje. Zdravije alternative su cjelovito brašno, suhi kvasac i biljna ulja.

Cjelovito brašno sadrži sva korisna vlakna, proteine i hranjive tvari koji su uklonjeni iz bijelog brašna, što ga čini zdravijom alternativom za vaše tijelo. Suhi kvasac je prirodni proizvod koji se koristi za proizvodnju kruha i drugih pekarskih proizvoda, a ne izaziva probleme s probavom ili alergijske reakcije kao što to može učiniti svježi kvasac.

Biljna ulja su izvor zdravih masnih kiselina i vitamina, a ne sadrže štetne transmasne kiseline kao što to čini margarin. Koristite biljna ulja za kuhanje, kao što su maslinovo ulje, avokado ulje ili kokosovo ulje, umjesto margarina.

Kako biste smanjili unos bijelog brašna, kvasca i margarina, možete koristiti zdravije alternative u vašoj kuhinji. Umjesto bijelog brašna, koristite cjelovito brašno za pečenje i kuhanje. Umjesto svježeg kvasca, koristite suhi kvasac. Umjesto margarina, koristite biljna ulja za kuhanje.

Zaključno, bijelo brašno, kvasac i margarin su proizvodi koji se često koriste u kuhinji, ali koji imaju negativne utjecaje na zdravlje. Koristite zdravije alternative kao što su cjelovito brašno, suhi kvasac i biljna ulja kako biste poboljšali svoje zdravlje i smanjili rizik od bolesti.

Organski proizvodi su proizvodi koji su proizvedeni bez korištenja kemijskih pesticida, herbicida i umjetnih hormoni. Oni su također proizvedeni bez genetski modificiranih organizama (GMO-a) i bez korištenja umjetnih boja, okusa i konzervansa. Organski proizvodi su često ekološki prihvatljiviji i smatra se da su zdraviji za konzumaciju.

Prirodni proizvodi su proizvodi koji su proizvedeni bez korištenja kemijskih pesticida, herbicida, umjetnih hormoni i GMO-a. Međutim, oni mogu sadržavati umjetne boje, okuse i konzervanse.

Procesuirani proizvodi su proizvodi koji su proizvedeni s dodatcima kao što su boje, okusi, konzervansi i drugi aditivi. Oni su često proizvedeni sa kemijskim pesticidima, herbicidima i GMO-ima. Procesuirani proizvodi su često manje zdravi od organskih i prirodnih proizvoda.

Organski proizvodi su proizvodi koji su proizvedeni bez korištenja kemijskih pesticida, herbicida, umjetnih hormoni, GMO-a i umjetnih boja, okusa i konzervansa. Prirodni proizvodi su proizvodi koji su proizvedeni bez korištenja kemijskih pesticida, herbicida, umjetnih hormoni i GMO-a, ali mogu sadržavati umjetne boje, okuse i konzervanse. Procesuirani proizvodi su proizvodi koji su proizvedeni s dodatcima kao što su boje, okusi, konzervansi i drugi aditivi.

Izvor: moj-magazin.com